Note ve S2 ICS Sürümlerine Geçtikten Sonra Brick Riski Olmadan Kullanma Rehberi

Başlatan Fuul oyun, 12 Nisan 2016, 02:49:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.


                        

   
   Bildiğiniz, duyduğunuz ve okuduğunuz üzere Galaxy Note modelinde Android 4.0.3 ve Galaxy S2 modelinde Android 4.0.4 sürümlerine geçtikten sonra cihazları brick olan birçok kullanıcı oldu. Garantisi olanlar değişim yaptırıp sorunu çözerken yurtdışı garantisiz kullananlar 50-100tl lik jtag işlemi ile cihazlarını kurtarabildiler. Kurtarılamayanlar da oldu.
   
   Sorun Neden Kaynaklanıyor? Nasıl Oluşuyor?
   Sorun temel olarak ICS'de değiştirilmiş olan kernellerin içerisindeki bug diye nitelendirilen emmc ile ilgili kodlarından kaynaklanıyor. Stock recovery üzerinden büyük boyutlu dosyalar yüklenemediği için sorun çıkmıyor. ancak cihaza cwm recovery kazandırarak buradan yapılan custom rom yüklemeleri, yedek alma ve geri yükleme işlemleri, wipe işlemleri sonucunda emmc bug, telefonun depolama alanlarına zarar veriyor. bunun sonucunda da firmware yüklemeleri yarıda kalıyor yada cihaz hiç tepki vermeyecek hale geliyor.
   
   Brick Olduğunu Nasıl Anlarız?
   - Yüklemeler esnasında yada sonrasında cihazınız kapanır ve sonrasında ekrana hiçbir görüntü gelmez ise
   - Download Mod yada Recovery Moda girmiyor, bilgisayara bağladığınızda donanım olarak tanınmıyorsa
   cihazınız brick olmuştur.
   - Galaxy Note modelleri için odin ile firmware yüklemeye çalıştığınızda genellikle factoryfs.img kısmında takılıyor brick durumunda, Galaxy S2 modelleri ise yüklemelerde kapanıyor ve hiç tepki vermiyor.
   
   Brick Olmaması İçin Neler Yapmalıyız? Nasıl Kullanmalıyız?
   1- Öncelikle brick olmaması için Note kullanıcıları 4.0.3 sürümlerini, S2 kullanıcıları ise 4.0.4 sürümlerini hiç yüklemeyebilirler.
   2- Yüklemek istiyorlarsa firmware yüklemesinden sonra stock recovery kullanabilirler ancak CWM Recovery kullanmamaları(wipe, format, yedek işlemleri yapmamaları) tavsiye olunur.
   3- Bu sürümleri kullanmak ve yine CWM Recovery üzerinden işlem yapmak isteyenler ise;
   
   A) Öncelikle bu sorunu oluşturan emmc bug hatası bulunmayan bir kernelde(konularda güvenli kernel olarak belirtilmiştir) bu işlemleri yapmak zorundalar. Örneğin Note kullanıcıları Abyss Kernel 4.2, Galaxy S2 kullanıcıları ise 4.0.3 yada daha düşük bir sürümün kernellerini yada siyah kerneli kullanabilirler. Bu kernellerden bir yada birkaçının zip dosyasını telefonunuzun içerisinde güvenli bir yerde sürekli saklayın.
   
   B) Güvenli kerneli recovery den yükleyebilmeniz için öncelikle cf-root kernelini yada tar(md5) uzantılı herhangi bir custom kerneli odin ile yüklemelisiniz. Yani CWM Recovery'ye ilk olarak odinden yükleme yaparak sahip olmalısınız.
   
   C) CWM recovery ile riskli bir işlem(rom yükleme, yedek alma, yedeği geri yükleme vb.) yapacak olduğunuzda normal şekilde CWM recovery modunda cihazınızı açın. buradan install zip from sdcard/choose zip from internal sdcard seçeneği ile bulundurduğunuz güvenli kernelin zip dosyasını seçip yükleyin. Yükleme işlemi 3-5 sn sürecektir.
   
   D) Yükleme bitince recovery ana(ilk) ekranına geri dönerek advanced/restart recovery seçeneğini seçerek recovery modunu yeniden başlatın. böylece yüklemiş olduğunuz güvenli kernelin recovery menüsüne geçmiş olacaksınız. Note kullanıcıları dokunmatik recovery gelmesiyle ayırt edebilirler.
   
   E) Artık normal şekilde yapılan tüm yükleme, yedek ve wipe işlemlerini sorunsuzca, güvenle yapabilirsiniz.
   
   F) Eğer rom yüklemesi yada eski yedeğinizin geri yüklemesini yaptıysanız restart attığınızda cihaz yeni rom ve içerisindeki kernel ile sorunsuz açılacaktır. Eğer yedek aldıysanız yada sadece wipe işlemleri için kullandıysanız bu yöntemi, restart yaptığınızda cihazınız açılmayabilir. bu durumda tekrar uyumlu herhangi bir (güvenli-güvensiz)kerneli yüklemeniz yeterli olacaktır. çünkü yüklediğiniz işlemler için daha önce yüklediğiniz güvenli kernel eski sürümlerin kerneli olabileceğinden uyumsuzluk yaratabilir.
   
   G) Son durumda cihazınıza yüklediğiniz uyumlu güncel kernel ile artık sorunsuz kullanmaya devam edebilirsiniz.
   
   H) Yapılan bazı ICS custom kernellerde de sorunun kaynağını oluşturan emmc kısmı çıkartılmıştır (örneğin galaxy note franco kernel). isterseniz tamamı ile bu kernelleri kullanarak yukarıdaki değişiklikleri yapmadan da tek kernel ile tüm işlerinizi halledebilirsiniz. Güvenli kernelleri cihaz modelinizin kernel bölümündeki başlıklarında alt kısımlarından kırmızı yazıyla belirttik.
   
   Not: Kernel değişiklikleri yaparken güvenli kernele geçerek yüklemeyi oradan yapmanıza gerek yoktur. Hangi kerneli kullanıyor olursanız olun yeni kernelinizi direkt olarak cwm recovery üzerinden yada odin ile flaşlayabilirsiniz.
   
   
   Cihazınız Brick Oldu Şimdi Ne Yapacaksınız?
   yukarıdaki anlatımı çok geç farkettiniz yada başka bir sebepten cihazınız brick oldu. peki sonrasında ne yapmanız gerekli? eğer telefonunuzun garantisi varsa servise giderek telefonu fabrika ayarlarına döndürdüğünüzü ve açılmadığını söylüyorsunuz. böylece cihazınızın anakartı, garanti kapsamında ücretsiz değiştiriliyor. telefonunuz yurtdışı veya garantisiz ise güvendiğiniz kaliteli bir servise götürerek cihazınızın brick olduğunu jtag ile boot yüklemesi yapılması gerektiğini söylüyorsunuz ve 50-100tl arasında bir ücrete içi açılarak tamiri yapılıyor.
   
   Tüm bunları yaptıktan sonra brick riskinizin sıfır olduğunu düşünmeyin. Brick bu işlerle uğraştıktan sonra her daim yanı başınızda olacaktır. Ancak bu işlemlerle göz göre göre brick olmaktan kurtulmuş oluyorsunuz.
   
   
   
   
Sonra Eklenecek Bölüm
   özel pit dosyası ile bilgisayarın tanıdığı cihazları kurtarma
                     
                  
                  

Linkback: Note ve S2 ICS Sürümlerine Geçtikten Sonra Brick Riski Olmadan Kullanma Rehberi
  • Gösterim 1,155 
  • Android Genel Bölümü
  • 0 Yanıtlar




Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious

Benzer Konular (5)


İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz