Kernel Nedir ? Kernel Grupları ve Kernel Seçimi Yapma

Başlatan αη∂яσι∂ кιηg, 04 Mayıs 2014, 17:09:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.




İşletim sistemi çekirdeği, kısaca çekirdek (kernel), işletim sisteminin kalbidir. Uygulamalar ve donanım seviyesindeki bilgi işlemleri arasında bir köprü görevi görür. Çekirdeğin görevleri sistemin kaynaklarını yönetmeyi de kapsamaktadır. Genellikle çekirdek, işletim sisteminin temel bir elemanı olarak, yazılımın fonksiyonunu yerine getirebilmesi için kontrol etmesi gereken kaynaklar için düşük seviye soyutlama katmanı sağlayabilir. İşletim sistemi görevleri, tasarımları ve uygulanmalarına göre farklı çekirdekler tarafından farklı şekillerde yapılır. Sistem açılırken belleğe yüklenir ve sistem kapatılıncaya kadar bellekte kalır.


Aşağıdaki grafik kernelin görevini açık bir şekilde göstermektedir.





Android işletim sistemi Linux çekirdeği üzerine yazılımış bir işletim sistemidir. Bu çekirdeğe yani kernele yapılan bir takım optimizasyon ve modifikasyonlar sonucunda Android ekosisteminde Governor ismi ile anılan değişik özelliklere sahip kerneller meydana getirilmiştir. Bu kernellerin bazıları performans odaklıyken bazıları batarya tasarrufuna yöneliktir. Bazıları ise tam ortadır...


Android ekosistemindeki kerneller ;


1. OnDemand
2. OndemandX
3. Performance
4. Powersave
5. Conservative
6. Userspace
7. Min Max
8. Interactive
9. InteractiveX
10. Smartass
11. SmartassV2
12. Scary
13. Lagfree
14. Smoothass
15. Brazilianwax
16. SavagedZen
17. Lazy
18. Lionheart
19. LionheartX
20. Intellidemand
21. Hotplug
22. Wheatley
23. Lulzactive
24. AbyssPlug
25. BadAss


Şimdi bunların en çok kullanılanlarını kısaca tanıtalım :


OnDemand : Bu kernel sınıfı ihtiyaç anında aniden maksimum frekansa çıkan herhangi bir uygulama açık değilken de kademe kademe belirlenmiş minimum frekansa düşen dinamik bir yapıya sahiptir. Bu kernel çeşidir genelde telefon üreticileri için telefonların stabilitesini ve performansını ölçmek için kullanılır çünkü bu kernel sınıfır maksimum stabil performansı garanti eden kernel grubudur.


Bu kernel grubu enerji tüketimi konusunda da orta seviyelerde yer alır, ne aşırı enerji tüketir ne de az enerji tükettiği söylenebilir.


Powersave : Bu kernel grubu adından da anlaşılacağı üzere enerji tasarrufu üzerine odaklı bir kernel grubudur. Bu kernel grubunda frekan kullanıcının belirlediği minimum seviyede kilitlenir ve üzerine çıkmaz böylelikle batar ömrü uzar ancak performansta bazı sıkıntılar yaşanabilir.


Performance : Bu kernel grubu Powersave in tam tersidir. Frekans hızını kullanıcının belirlediği maksimum seviyeye kilitler böylece akıcı bir kullanıcı deneyimi sunar ancak bu batarya tüketimi arttırır tabiri yerindeyse su gibi tüketir bataryayı.


Lagfree : Bu kernel grubu genelde frekans hızını orta seviyelerde tutar. Bir bakıma OnDemand gibi çalışır ancak OnDemand'dan farklı olarak hiç bir zaman anlık olarak minumum seviyeye yada maksimum seviyeye çıkmaz böylece hiç bir zaman gözle görülür performans kayıpları yaşanmaz ve batarya tüketimi konusunda çok fazla sıkıntı yaşanmaz.



Linkback: Kernel Nedir ? Kernel Grupları ve Kernel Seçimi Yapma
  • Gösterim 3,501 
  • Gerekli Programlar ve Dökümanlar
  • 0 Yanıtlar




Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious

Benzer Konular (4)


İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz