Arkadaşlar Merhaba,
Yaklaşık 2 hafta önce galaxy note yurtdışı cihazım karşı tarafın sesimi duymamasından dolayı servise verdim (ücretli). Daha sonra beni aradılar ve 90 TL ücreti olduğunu söylediler. Bende okey dedim ve 10 gün sonra cihazınızın işlemi bitmiştir gelin alın diye mesaj geldi. Şehir dışında olduğum için bugün servise gidecektim. Servise giderken yolda bir sms daha geldi ve "cihazınız yapılamamıştır" diye bir not atmışlar.
Samsung Simge Gruba gittiğimde cihazımın yapılamadığını söylediiler. Sebep sordum, anakartı bozulmuş değiştiremeyiz dediler. Neden değişemiyorsunuz parası neyse vereceğim değişin dedim, malesef yurtdışı cihazların anakartlarını Türkiye'de değiştirmiyoruz dedi. Kadına Türkiye'de samsung telefon kullanamayız bozulursa atalım çöpe öylemi dedim, malesef diyor. Neymiş bu cihaz yurtdışı olduğu için yurtdışından değiştirilmeliymiş. 444 lü samsung servisi aradım o adamda başka serviste yaptırın diyor. Yahu dedim madem serviste yapılabiliyor neden Simge grubta yaptıramıyorum? 444ün söylediği cevap: servis tedarik edememiştir & ürünün yurtdışı kargo süresini beklemek istememiştir.
Ankara'daki simge gruptan uzak durun önce 2 hafta beklettiler cihazı tamir ediyoruz 90 TL ücreti var diye okey dedim şimdide yapamayız gidin yurtdışında yaptırın diyorlar kısacası.