(https://www.replikacep.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi.hizliresim.com%2FQZ78E3.png&hash=e16c8c5db8bdadb53a5549c1b90b8bb3fc5264ca)
Qualcomm 2016 yılında çıkacak olan amiral gemilerinin işlemcilerini yani snapdragon 820'yi Samsung'un üreteceğini açıkladı.Geçtiğimiz yıla damgasını vuran Samsung Exynos 7420 işlemcisi 14nm teknoloji kullanılarak üretilmişti.
Şimdi ise 14 nm FinFET 2.nesil Low-Power Plus (daha düşük enerji) sürecini kullanarak gelişmiş mantık yongaları için seri üretime başladığı duyurusunu bugün yaptı. Exynos Octa 7 işlemcide kullanılan teknoloji geliştirilerek Exynos Octa 8 işlemcilerinde bahsettiğimiz low power plus teknolojisini görebileceğiz.
Samsung'un yeni 14nm LPP teknolojisi ise bir önce ki jenerasyondan 15% daha hızlı ve güç tüketimi bir önce jenerasyona göre 15% daha az.
O değilde ; Samsgun Apple'ın a9 işlemcilerini üretti muhtemelen a10 içinde kapısını çalacak birde snapdragon çıktı umarım exynos lar yerinde durur :-))
Acaba Samsung cihazlar için bu avantaj olur mu ? Touchwiz ile daha iyi entagrasyon ve optimizasyon, siz neler düşünüyorsunuz ?