Türkiye'nin ilk Uzay ve Havacılık Üniversitesi

Başlatan Tekyürek, 25 Ekim 2014, 00:51:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Türkiye'nin ilk Uzay ve Havacılık Üniversitesi





Türk Hava Kurumu, ''THK Sabiha Gökçen Havacılık ve Uzay Üniversitesi'' kurulması için YÖK'e başvurdu.

 

THK Genel Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, havacılık gibi önemli bir konuda ülkenin ihtiyaç duyduğu eğitimli iş gücünü karşılamak için 2009 yılında harekete geçen kurumun, gerekli fizibilite çalışmalarını tamamladığı belirtildi.

 

''THK Sabiha Gökçen Havacılık ve Uzay Üniversitesi''nin kurulması  amacıyla hazırlanan başvuru dilekçesinin bugün YÖK'e sunulduğu  bildirilerek, YÖK tarafından gerekli izinlerin verilmesi halinde Ankara'da kurulacak üniversitenin İstanbul, İzmir, Konya ve Eskişehir'de kampüslerinin bulunacağı ifade edildi.

 

Üniversitenin bünyesinde ''Havacılık Meslek Yüksekokulu, Havacılık ve Uzay Bilimleri, Mühendislik, Hava Ulaştırma ve İşletme''  fakültelerinin bulunacağı belirtilerek, havacılık sektöründe faaliyet  gösteren çok sayıda kuruluş ile yapılacak iş birliği sayesinde,  mezunlara iş garantisinin sağlanacağı kaydedildi.

 

Üniversitede, ''Uzay Mühendisliği'', ''Havayolu İşletmeciliği'',  ''Havaalanı İşletmeciliği'', ''Hava Trafik Yönetimi'', ''Mekatronik  Mühendisliği'', ''Havacılık Elektroniği'' ve ''Kabin Hizmetleri''  konularında eğitim verileceği belirtilerek, üniversitenin Ankara, İstanbul ve İzmir'de bulunacak pilotaj bölümlerinde lisans düzeyinde 4 yıllık pilotluk eğitiminin verileceği ifade edildi.

Bu eğitime ek olarak farklı bölümlerden mezun olmuş ancak pilotluk mesleğine hevesli öğrencilere yüksek lisans programları uygulanacak.
Linkback: Türkiye'nin ilk Uzay ve Havacılık Üniversitesi
  • Gösterim 1,737 
  • Herşey Genel Paylaşım
  • 0 Yanıtlar


Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Üye ol Veya Giriş Yap


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious

Benzer Konular (5)

Yanıtlar: 0
Gösterim: 2430

Yanıtlar: 0
Gösterim: 2519

Yanıtlar: 0
Gösterim: 2300

Yanıtlar: 0
Gösterim: 2258


İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz